FOTO VOOR BANNER FUTURE CLASSROOM (2)

Future classroom - Didactisch materiaal

Hieronder vinden jullie een overzicht van ons didactisch materiaal van de future classroom

 

HP Convertible laptops (elitebook x360): Deze convertiable laptops kunnen omgevormd worden tot tablet.  web 006
Laptops  web 007
iPads  web 009
3D scanner (HP Sprout Pro G2): De Hp Sprout bevat 3D-scanfunctionaliteit om objecten te scannen en om te zetten in een digitaal 3D-object.

 

 web 018
HP Zvr Virtual reality display: Dit beeldscherm brengt virtual reality naar uw computer zodat studenten kunnen samenwerken in VR.

 

 web 008
Arduino starter kits: Arduino is een open-source ontwikkelbord, waarmee het mogelijk wordt om informatica te koppelen aan fysieke objecten. Het is dus een kleine computer die fysieke componenten (zoals LED’s, drukknoppen, motoren, …) kan aansturen. Je kunt er zelfs hele robots mee bouwen. Alle componenten die je aansluit op je Arduino-bord, moet je programmeren zodat je deze kunt aansturen. Eigenlijk is het dus een makkelijk te programmeren stukje hardware die vrijwel alles kan. Van verkeerslichten aansturen tot het brein zijn van een 3D printer

 

 web 002
Arduino CTC 101 kits: De Arduino CTC 101 kit is de set om STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics) projecten te maken.

 

 web 003
Dremel 3D printer: Met een 3D-printer is het mogelijk om driedimensionale objecten te printen. De leerlingen leren eerst 3D ontwerpen maken op de computer om ze daarna te kunnen printen.

 

 web 004
Lego mindstorms basissets: LEGO MINDSTORMS is een programmeerbare robotbouwset waarmee je je eigen LEGO robots kunt bouwen, programmeren en besturen. In de nieuwe LEGO MINDSTORMS EV3-set vind je alles wat je nodig hebt om één van zeventien verschillende robots te bouwen en die te laten wandelen, praten, bewegen of wat je maar wilt.

 

 web 010
Lego mindstorms uitbreidingssets: De uitbreidingsset bevat voldoende onderdelen om fascinerende modellen als: een lopende olifant, een trapklimmende robot en een kleurselecterende lopende band te maken.

 

 web 011
Lego hernieuwbare energie aanvulsets: Met deze set kun je alles leren over duurzame energiebronnen. De set bevat talrijke elementen zoals de unieke LEGO Energiemeter, een LEGO zonnepaneel, bladen, een motor/generator, LEDlampjes en een verlengsnoer.

 

 web 016
Lego space challenge aanvulsets: Deze set bevat uitdagende missies gebaseerd op het thema ruimte. Deze onderzoeksprojecten, ontwikkeld in samenwerking met ruimte experts, bieden voldoende mogelijkheden voor de leerlingen om creatieve, innovatieve, ruimte gerelateerde oplossingen te bedenken.

 

 web 012
Makeblock mBots: mBot is een alles-in-één oplossing om ervaring op te doen over programmeren, elektronica en robotica. Programmeer de mBot met mBlock geïnspireerd door Scratch 2.0, maak verbinding met computers of andere apparaten via Bluetooth of 2.4G (twee versies beschikbaar) of breid de mBot uit met diverse add-on packs. De eenvoudig in elkaar te zetten mBot biedt oneindig veel mogelijkheden om te leren volgens het STEM (Science, Technology, Engineering, Math) principe.

 

 web 015
Makeblock Airblock Drones: Airblock is een eenvoudig in elkaar te zetten modulaire en programmeerbare drone. Hij kan op verschillende manieren in elkaar worden gezet om een drone, hovercraft of andere systemen te bouwen.

 

 web 005
Makeblock Ultimate Robot Kits: Deze robot kit is zeer uitgebreid en compatibel met veel systemen. Hiermee leer je veel over mechanische structuren, elektronische modules en programmeren.

 

 web 020
Makey Makey: Makey Makey is een printplaatje waar je allerlei voorwerpen op kunt aansluiten om op die manier je computer te bedienen. Je kan bijvoorbeeld bananen gebruiken als de ‘toetsen’ van een virtuele piano. Of bedien een computerspel met zelf geboetseerde knoppen.

 

 web 014
Tinkerkit Braccio Arduino Robotic Arms: Deze programmeerbare robotarm kan op verschillende manieren in elkaar gezet worden. Omdat hij is ontworpen voor veelzijdigheid kan de Braccio ook gebouwd worden met verschillende voorwerpen aan het uiteinde van de arm.

 

 web 017
VR Brillen (Oculus Rift Bundle): Virtual reality maakt het mogelijk om een 3D-wereld te simuleren die ons helemaal omsluit. Zo lijkt het of we ‘echt’ op een andere plek zijn terwijl we daarvoor de deur niet uit hoeven

VR is bijvoorbeeld geschikt om leerlingen virtuele excursies te laten ervaren. Enkel door de helm op te zetten, kunnen ze reizen maken die anders onmogelijk waren. Nu al is het mogelijk om via Google Streetview in 360 graden rond te kijken op locaties overal ter wereld. Een dergelijke toepassing in 3D geeft leerlingen een sterk gevoel van présence en geeft hun de kans om de schaal van de dingen te ervaren: een foto van de Grand Canyon is een abstractie. Het werkelijk zien laat een onvergetelijke indruk n

 

 The Oculus Rift headset is tested by attendees at the Eurogamer Expo at Earls Court in London.
WeDo 2.0 Basissets: WeDo 2.0 brengt de unieke veelzijdigheid van LEGO samen met de moderne technologie. Met deze eigentijdse bouwset maken kinderen op een speelse wijze kennis met het programmeren van computers. Daarbij worden zij uitgedaagd in hun creativiteit. De studenten leren te onderzoeken wat mogelijk is, bedenken nieuwe ideeën en kunnen hun ontdekkingen delen met anderen.

 

 web 013
Action camera   web 001
 Webcam

 

 

 

 

Bewaren

Eureka Atheneum Torhout

Rijselstraat 110
8820 Torhout

Tel. 050 21 33 21
info@go-eureka.be

Volg ons

Facebook
Instagram
youtube